Ryttarkaka

posted in: Bakning, Mjuka kakor | 0
Ryttarkaka
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
En seg kladdkakebrownie med ett tjockt och saftigt kokostoscatäcke som du bakar i ett nafs! Den här ryttarkakan är en dröm!
Recept:
Recept typ: Mjuka kakor
Portioner: 24
Ingredienser
Browniebotten
  • 4 st ägg
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
Kokostosca
  • 75 g smör
  • 5,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
Instruktioner
  1. Browniebotten: Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform eller långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smör på svag värme i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker till en fluffig smet i en bunke, använd gärna elvisp.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. Vispa ihop till en jämn smet.
  5. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  6. Bred ut kakan i ugnsform eller långpannan med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakan får lite färg.
  8. Kokostosca: Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme.
  9. När smöret smälter börjar du röra om så att det blir en jämn smet. Koka upp och sänk värmen. Låt smeten sjuda i ca 5 minuter.
  10. När browniebotten är nästan klar, bred på kokostoscan och grädda hela kakan ytterligare ca 10 minuter så att kokostoscan får en gyllene färg och blir lite seg.
  11. Låt kakan svalna och skär upp i jämna bitar.
 

Comments are closed.