Ädelostsås eller Gorgonzolasås

posted in: Recept | 0
Ädelostsås eller Gorgonzolasås
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Ädelostsås eller Gorgonzolasås är en mycket enkel och god sås att laga med salt och fyllig smak av ädelost eller grönmögelost som italiensk Gorgonzola, fransk Saint Aigur eller Roquefort, engelsk Stilton, svensk Kvibille eller Bredsjö blå eller annan valfri grönmögelost eller blåmögelost.
Recept:
Recept typ: sås
Portioner: 4
Ingredienser
  • 3 dl grädde
  • 50 g ädelost som grönmögelost av Gorgonzola, Kvibille, Roquefort, Saint Aigur eller valfri grönmögelost eller blåmögelost
  • 0,5 krm svartpeppar
Instruktioner
  1. Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten.
  2. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden.
  3. Smaka av ädelostsåsen med svartpeppar samt ev. lite salt.
  4. Håll varm till servering.
 

Comments are closed.