Pepparkaksmuffins

posted in: Mjuka kakor | 0
Pepparkaksmuffins
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept typ: mjuka kakor
Mat: kakor
Portioner: 15
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 1 msk färdigblandad pepparkakskrydda
  • 1 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • Garnering
  • florsocker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
  3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till ⅔. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
  4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
 

Comments are closed.