Kanelbullar med kladdkaksfyllning

posted in: Bullar | 0
Kanelbullar med kladdkaksfyllning
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Portioner: 45
Ingredienser
Bulldeg
  • 150 g smör
  • 5 dl röd mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kardemummakärnor, stötta
  • 14-16 dl vetemjöl
Kanelfyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
Till dekoration
  • 1 ägg
  • pärlsocker
Instruktioner
Bulldeg
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspadet och och rör ut jästen.
  3. Tillsätt socker, salt och mortlad kardemumma. Arbeta in mjölet i omgångar till en jämn och smidig deg. Knåda 5 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
Kanelfyllning
  1. Låt smöret bli rumsvarmt och blanda samman med socker och kanel.
Kladdkaka
  1. Smält smöret och blanda ut med kakaon. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner äggen och sist mjölet.
Bullar
  1. Tag upp degen och arbeta lätt på mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till avlånga plattor.
  2. Bred först ut kanelfyllningen och sedan ett lager av kladdkakssmeten.
  3. Rulla försiktigt ihop degen och skär i bitar. Ställ varje bit i bullformar, täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  6. Grädda bullarna i 8-10 minuter
 

Comments are closed.