Cookiecake med mjölkchoklad

posted in: Kakor | 0
Cookiecake med mjölkchoklad
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
En fantastisk jättecookie som är lite seg i kanterna och mjukare i mitten. Mjölkchokladen gör kakan extra god och läcker! Servera den gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula glass. Jättegott och en perfekt dessert som är enkel att göra För att få lite extra choklad- och kolasmak kan du byta ut mjölkchokladen mot 200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen) och Non stop till 100 g Dumlekola.
Portioner: 12
Ingredienser
Kakdeg
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g Non stop
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl havregryn
  • 3 ¾ dl vetemjöl
Till formen
  • smör
  • riven kokos
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen och Non stop grovt.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget och vispa en stund till.
  3. Blanda bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Rör ner det i smörsmeten och blanda ihop allt till en deg. Tillsätt choklad och Non stop.
  4. Tryck ut smeten i en smord och bröad stekpanna, 22–24 cm i diameter, eller en springform i samma storlek.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Kakan är god att äta som den är men en klick vispgrädde eller glass till gör den extra läcker.
 

Comments are closed.