Morotsrulltårta

posted in: Bakning, Mjuka kakor | 0
Morotsrulltårta
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Gör morotskakan i rulltårtsform för att överraska dina gäster lite extra.
Recept:
Portioner: 10
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl morot, finriven
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 msk neutral olja
Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula, lätt uppvispad
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt. Vänd ner morötterna.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt oljan och rör till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
  4. Strö lite strösocker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
  5. Fyllning: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan i smörblandningen.
  6. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga svalt en stund med skarven nedåt. Sikta gärna florsocker över rulltårtan innan servering.
 

Comments are closed.