Morotskaka i långpanna

posted in: Bakning, Mjuka kakor | 0
Morotskaka i långpanna
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept:
Portioner: 12
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 200 g morötter, rivna
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 citron, rivet skal & saft (kan uteslutas)
Glasyr
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • ½ citron, rivet skal & saft
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
  3. Tillsätt olja, morötter och citronskal och saft.
  4. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och mjöl och rör ner det i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den kallna i formen. Skär kakan i rutor innan du brer på glasyren.
  7. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna. Dra snett över glasyren med en gaffel om du vill ha ett randigt mönster.
 

Comments are closed.