Äpple- och kanelmuffins med crumble
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
Recept: Sussi
Portioner: 12
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st stort äpple
- 1 msk kanel
- 2 st ägg
- Crumble
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl socker
- 75 g smör
Instruktioner
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Smält smöret och tillsätt mjölken.
- Blanda i det i äggsmeten.
- Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet.
- Nyp ihop ingredienserna till crumblen.
- Skala och skär äpplet i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker och kanel.
- Fyll muffinsformarna till ⅔ med smet och lägg sedan på en sked av äppelbitarna.
- Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen