Äpple- och kanelmuffins med crumble

posted in: Mjuka kakor, Recept | 0
Äpple- och kanelmuffins med crumble
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept:
Portioner: 12
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st stort äpple
  • 1 msk kanel
  • 2 st ägg
  • Crumble
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 75 g smör
Instruktioner
  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  3. Blanda i det i äggsmeten.
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet.
  5. Nyp ihop ingredienserna till crumblen.
  6. Skala och skär äpplet i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker och kanel.
  7. Fyll muffinsformarna till ⅔ med smet och lägg sedan på en sked av äppelbitarna.
  8. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
 

Comments are closed.