Äppeltosca

posted in: Mjuka kakor | 0
Äppeltosca
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept:
Portioner: 8-10
Ingredienser
Äppeltosca
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äpplen, skalade och urkärnade
  • 1 tsk kanel
Glasyr
  • 50 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g mandel, flagad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en bröad springform.
  2. Skala äpplena om du vill, dela och kärna ur dem och skär i lagom tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra över kanel.
  3. Grädda i ugn i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 200 grader.
  4. Toscaglasyr
  5. Smält smör och socker. Blanda i mandelspånen i mjölet. Rör noga. Häll slutligen i mjölken.
  6. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen på 200 grader i 8-10 minuter.
  7. Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde!
 

Comments are closed.