Köttfärslimpa
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
Serveras med kokt potatis och lingonsylt
Recept: Sussi
Recept typ: Kött
Mat: Svenskt
Portioner: 4
Ingredienser
Köttfärslimpa
- 1 kg blandfärs/nötfärs
- 4 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 2 msk kalvfond
- 2 ägg
- 1 stor gul lök
- salt & peppar
Gräddsås :
- 2 dl grädde
- 2½ dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 buljongtärning italiensk ört (Knorr)
- 1 msk soya
- 1 msk lingonsylt
Instruktioner
Köttfärslimpa
- Använd en stor bunke.
- Blanda ströbrödet med mjölken, och vispa ner kalvfond och äggen.
- Finhacka löken och tillsätt.
- Vänd ner färsen och blanda väl.
- Krydda med salt & nymalen svartpeppar.
- Forma till en avlång limpa, lägg i smord ugnsfast form och stek i ugn ca 50 min i 175 grader.
Gräddsås
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.