Köttfärslimpa

posted in: Huvudrätter, Nötkött | 0
Köttfärslimpa
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Serveras med kokt potatis och lingonsylt
Recept:
Recept typ: Kött
Mat: Svenskt
Portioner: 4
Ingredienser
Köttfärslimpa
  • 1 kg blandfärs/nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • 2 ägg
  • 1 stor gul lök
  • salt & peppar
Gräddsås :
  • 2 dl grädde
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 buljongtärning italiensk ört (Knorr)
  • 1 msk soya
  • 1 msk lingonsylt
Instruktioner
Köttfärslimpa
  1. Använd en stor bunke.
  2. Blanda ströbrödet med mjölken, och vispa ner kalvfond och äggen.
  3. Finhacka löken och tillsätt.
  4. Vänd ner färsen och blanda väl.
  5. Krydda med salt & nymalen svartpeppar.
  6. Forma till en avlång limpa, lägg i smord ugnsfast form och stek i ugn ca 50 min i 175 grader.
Gräddsås
  1. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull.
  2. Koka upp och sänk värmen.
  3. Låt småkoka ca 15-20 minuter. Smaka av
 

Lämna ett svar