Kokosbollar

posted in: Mjuka kakor, Recept | 0
Kokosbollar
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Goda kokosbollar som går bra att frysa in, vill man göra mums mums typ så spritsar man ut smeten på ett kex och doppar sedan i choklad.
Recept:
Recept typ: bakning
Portioner: 20-30
Ingredienser
  • 4,5 dl strösocker
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1,5 msk gelatinpulver som rörs ut i 0.5 dl kokhett vatten
  • STRÖSSEL
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 msk kakao
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser utom gelatinet till skumbollarna.
  2. Vispa med elvisp ca 30 minuter i matberedare på högsta fart i ca 10 min.
  3. Tillsätt sedan gelatinet när smeten börjar bli fluffig och vispa ca 5 minuter till.
  4. Smeten skall vara fluffig och trög flytande (som sockerkakssmet ungefär)
  5. Blanda kokos och kakao.
  6. Lägg lite av strösslet i botten på en långpanna (20 x 30 cm) som är klädd med bakplåtspapper.
  7. Häll på smeten och strö lite strössel ovanpå.
  8. Ställ kallt och låt stelna.
  9. Skär upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet.
  10. Kokosbollar
 

Lämna ett svar