After eight cheescake

After eight cheescake
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
En kaka som med fördel bakas dagen innan då den bara blir bättre efter ett dygn.
Recept:
Recept typ: Kakor
Ingredienser
  • 12 st digestivekex
  • 75 gr smör
  • 800 gr cream cheese
  • 2,5 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 16-20 st after eight
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa digestivekexen tillsammans med det smälta smöret i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ in i kyl medan fyllningen görs.
  4. Vispa ihop Cream cheese med sockret, blanda i mjöl, vaniljsocker och salt.
  5. Vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om ordentligt.
  6. Häll hälften av smeten i formen och grädda i ca 10 min eller till kakan stelnar något.
  7. Lägg i ca 8 bitar after eight och fyll på med resten av smeten.
  8. Grädda i ca 50 minuter (fyllningen kommer fortfarande kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnar)
  9. Låt kakan svalna och dekorera sedan med fler after eight.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv.
  11. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
 

Lämna ett svar