Kroppkakor

Kroppkakor
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Gott och går utmärkt att frysa in innan kokning
Recept typ: Huvudrätt
Mat: Svenskt
Portioner: 4-6
Ingredienser
  • 700 gr potatis
  • 1,5 dl potatismjöl alt ca 2 dl vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 50 gr smält smör
  • 1 tsk salt
  • 400 gr rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 tsk kryddpeppar
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen
  2. Pressa den i en bunke och låt svalna något.
  3. Rör i potatismjöl, smör, salt och äggulor till en smidig deg.
  4. Rulla ihop degen till en limpa och skär i ca 2 cm tjocka skivor
  5. Tärna ned sidfläsk och lök och stek det mjukt, krydda med kryddpeppar till lämplig smak.
  6. Tryck ut potatisskivorna i mitten och fyll med fläsket och löken.
  7. Tryck ihop dem och forma till en boll.
  8. Koka dessa i rikligt med vatten i 5-6 min eller tills de flyter upp.
  9. Servera med smält smör och rårörda lingon samt stekt fläsk.
 

Lämna ett svar