Purjolök & kokosssoppa med bananpankaka

posted in: Huvudrätter, Recept, Soppor | 0
Purjolök & kokosssoppa med bananpankaka
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept typ: Huvudrätt
Portioner: 4
Ingredienser
Soppa
  • 300 gram palsternacka(or)
  • 2 st purjolök(ar)
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
  • 1 l vatten
  • 400 gram kokosmjölk
  • 2 st limefrukt(er)
  • 0,5 tsk ingefära, riven
  • salt och peppar
Pannkaka
  • 4 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 st bananer
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • smör
  • salt
  • 1 dl grädde
  • sylt, eller glass, valfri
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 garder.
  2. Soppa: Skala och skär palsternacka, vitlök och purjo i småbitar. Koka med vattnet och buljongen under lock i ca 15 min eller tills palsternackan känns mjuk.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt kokosmjölken.
  4. Riv limeskal och ingefära. Tillsätt limeskalet, saften från ½ lime och ingefäran. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pannkaka: Lägg en klick smör i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att det smälter. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och honung. Blanda ihop och häll i formen. Skiva bananerna och fördela i formen. Grädda i ca 35- 40 min. Servera med vispad grädde och sylt eller glass.
 

Lämna ett svar