Purjolök & kokosssoppa med bananpankaka
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
Recept typ: Huvudrätt
Portioner: 4
Ingredienser
Soppa
- 300 gram palsternacka(or)
- 2 st purjolök(ar)
- 2 st vitlöksklyfta(or)
- 2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
- 1 l vatten
- 400 gram kokosmjölk
- 2 st limefrukt(er)
- 0,5 tsk ingefära, riven
- salt och peppar
Pannkaka
- 4 st ägg
- 6 dl mjölk
- 2 st bananer
- 3 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- smör
- salt
- 1 dl grädde
- sylt, eller glass, valfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 garder.
- Soppa: Skala och skär palsternacka, vitlök och purjo i småbitar. Koka med vattnet och buljongen under lock i ca 15 min eller tills palsternackan känns mjuk.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt kokosmjölken.
- Riv limeskal och ingefära. Tillsätt limeskalet, saften från ½ lime och ingefäran. Smaka av med salt och peppar.
- Pannkaka: Lägg en klick smör i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att det smälter. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och honung. Blanda ihop och häll i formen. Skiva bananerna och fördela i formen. Grädda i ca 35- 40 min. Servera med vispad grädde och sylt eller glass.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.