Lättstekt torsk med dilldipp, potatis och ärter

Lättstekt torsk med dilldipp, potatis och ärter
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept typ: Huvudrätt
Portioner: 4
Ingredienser
  • 800 gram torskfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
Dilldipp
  • 200 gram yoghurt naturell
  • 0,5 kruka(or) dill
  • 0,5 st gurka
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
Tillbehör
  • 1 kg färskpotatis(ar)
  • 300 gram gröna ärtor
  • citronklyfta(or)
Instruktioner
  1. Tvätta och koka potatisen.
  2. Dilldipp: Finhacka dillen och skär gurkan i små kuber. Blanda med yoghurten och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  3. Kolla så att det inte är några ben i fisken och krydda sedan med salt och peppar. Stek torskbitarna i en panna med lite smör.
  4. Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.
  5. Servera den stekta torsken med dilldipp, färskpotatis, citronklyftor och ärtor.
 

Lämna ett svar