Nötfärsburgare i pitabröd med fetaost- och avokadoröra

Nötfärsburgare i pitabröd med fetaost- och avokadoröra
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept typ: Huvudrätt
Portioner: 4
Ingredienser
Biffar
  • 500 gram nötfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 st gul lök(ar)
  • 1 msk salvia, färsk hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör
Fetaoströra
  • 150 gram fetaost
  • 1 st avokado
  • 100 gram turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 msk citronsaft, ca 1 klyfta
  • salt och svartpeppar
Tillbehör
  • 6 st salladsblad
  • 1 st tomat(er)
  • 0,5 st röd lök(ar)
  • 0,5 st gurka
  • 1 paket pitabröd
  • 2 st majskolv(ar), tinade
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen om du vill grilla.
  2. Biffar: Finhacka löken och salvia. Blanda med färsen och tillsätt ägg, salt och svartpeppar. Forma 6 stycken biffar och stek i en varm panna med lite smör eller lägg dem på grillen. Stek/ grilla på båda sidor tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen eller höj grillgallret och låt de bli klara på eftervärmen.
  3. Dela majskolvarna i mindre bitar och värm i ugnen eller lägg på grillen.
  4. Fetaoströra: Mixa samman avokado, yoghurt och citronsaft. Smula i fetaosten och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomat, gurka och rödlök och lägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad.
  6. Värm pitabröden enligt anvisning på paketet. Skär av toppen på varje bröd och fyll med sallad, tomat, rödlök och burgare. Toppa med fetaoströran och servera med grillade majskolvar.
 

Lämna ett svar