Nutella semifreddo

Nutella semifreddo
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept typ: Kakor
Portioner: 10
Ingredienser
  • 2 marängbottnar
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Nutella (ca 400 g)
Instruktioner
  1. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
  2. Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
  3. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar till.
 

Lämna ett svar