Pasta portabello med broccoli och parmesan
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
Recept typ: vegetariskt
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 gram Spagetti
- 300 gram portabellosvamp
- 1 st broccolihuvud
- 3 st vitlöksklyftor
- 0,5 kruka(or) bladpersilja
- 75 gram hyvlad parmesan
- olivolja
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Koka 400 gram spagetti enligt anvisning på paketet.
- Skala och grovhacka 3 st vitlöksklyftor. Skär svampen i stora skivor och bryt broccolihuvudet i buketter. Skär bort kanterna på stammen och skär den i bitar. Grovhacka ½ kruka persilja.
- Hetta upp en stor stekpanna gärna en wok om du har, med 1 msk olivolja. Fräs vitlök och persilja hastigt på hög värme så att det får fin gyllenbrun färg. Sänk värmen och tillsätt ytterligare 1 msk olivolja, svampen och broccolibuketterna. Krydda med 1 tsk salt och rikligt med svartpeppar från kvarn och fräs i ca 5 min.
- Sila av pastavattnet och blanda pastan med svamp och broccolifräset. Hyvla över 75 gram parmesan och ringla lite olivolja över.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.