Pasta portabello med broccoli och parmesan

Pasta portabello med broccoli och parmesan
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Recept typ: vegetariskt
Portioner: 4
Ingredienser
  • 400 gram Spagetti
  • 300 gram portabellosvamp
  • 1 st broccolihuvud
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka(or) bladpersilja
  • 75 gram hyvlad parmesan
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Koka 400 gram spagetti enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och grovhacka 3 st vitlöksklyftor. Skär svampen i stora skivor och bryt broccolihuvudet i buketter. Skär bort kanterna på stammen och skär den i bitar. Grovhacka ½ kruka persilja.
  3. Hetta upp en stor stekpanna gärna en wok om du har, med 1 msk olivolja. Fräs vitlök och persilja hastigt på hög värme så att det får fin gyllenbrun färg. Sänk värmen och tillsätt ytterligare 1 msk olivolja, svampen och broccolibuketterna. Krydda med 1 tsk salt och rikligt med svartpeppar från kvarn och fräs i ca 5 min.
  4. Sila av pastavattnet och blanda pastan med svamp och broccolifräset. Hyvla över 75 gram parmesan och ringla lite olivolja över.
 

Lämna ett svar