Frikadeller

Frikadeller med pesto
 
Förberedning
Tillagnings tid
Totalt tid
 
Smarriga frikadeller på nötfärs i en härlig tomatsås. Servera till spaghetti och nyriven parmesanost.
Mat: Italian
Portioner: 4
Ingredienser
Frikadeller
  • 500 gram nötfärs
  • 100 gram pesto
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
Tomatsås
  • 0,5 st rödlök(ar)
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st citron(er), skalet
  • 0,5 st citron(er), saften
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning passerade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
Tillbehör
  • 400 gram spaghetti
  • 75 gram parmesanost
Instruktioner
  1. Koka upp vatten till spaghettin.
  2. Frikadeller: Skala vitlöksklyftorna. Blanda färsen med pressad vitlök, pesto, salt och svartpeppar. Forma bollar med vattensköljda händer och lägg på ett fat.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftor. Tvätta citronen och riv skalet (bara det gula annars blir det lätt beskt).
  4. Hetta upp en vid kastrull eller en djup stekpanna med olivolja. Fräs lök och citronzest hastigt. Slå på passerade tomater och vatten. Tillsätt citronsaft, honung, salt och svartpeppar. Koka ihop och lägg i frikadellerna. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt det sjuda på svag värme i 10 min.
  5. Tillbehör: Koka speghettin.
  6. Sila av spaghettin och blanda med frikadellerna eller servera vid sidan om. Riv parmesanost över vid servering.
 

Lämna ett svar